Imaginile în care copiii se joacă cu animalele este poate cea mai consacrată, nu de puţine ori aceste imagini făcând subiectul celor mai reuşite clipuri publicitare. Relaţia dintre
Imaginile în care copiii se joacă cu animalele este poate cea mai consacrată, nu de puţine ori aceste imagini făcând subiectul celor mai reuşite clipuri publicitare.
Relaţia dintre câini şi copii este una specială, fiind caracterizată de o comunicare complexă, care pe noi, adulţii, ne depăşeşte de multe ori!
Câinii percep chiar şi gesturile de agresivitate din partea copiilor ca pe o joacă, asta în condiţiile în care nu de puţine ori am văzut copii comunicând cu câini consideraţi periculoşi, băgându-le mâna în gură, trăgându-i de urechi, de coadă sau chiar călărindu-i. Aceste gesturi, chiar dacă, statistic, nu reprezintă foarte mult, prezintă un anumit grad de risc, câinii reacţionând agresiv doar în momentul în care sunt marcaţi de frică. Acesta este motivul pentru care câinii tineri reacţionează mai frecvent imprevizibil, pe când cei maturi suportă cu stoicism "drăgălăşeniile" din partea copiilor.
Pentru a evita fobiile faţă de câini, copiii trebuie încurajaţi de mici să comunice cu animalele, să se joace cu ele printr-o abordare clasică - oferirea recompensei, care poate fi un anumit tip de hrană, o jucărie sau un accesoriu produs special pentru apropierea faţă de câini.
Cele câteva jucării şi accesorii specifice sunt reprezentate în general de mingi, figurine din latex sau pluş, discuri speciale (frisbee), oase din piele sau jucării impregnate cu gusturi şi mirosuri specifice, iar tipurile de hrană folosită ca recompensă sunt comercializate sub diferite forme şi gusturi.
Un copil aflat în drum spre şcoală este pus de multe ori în situaţia de a intra în contact cu câini fără stăpân sau chiar cu stăpân, dar lăsaţi liberi.
Contactul direct l