Sute de sateni din localitatea Cenei, judetul Timis, sunt nevoiti sa suporte de cateva saptamani mirosul ingrozitor provenit de la animalele care au murit, din cauza pestei porcine, la ferma Smithfield, conform Realitatea TV.
Localnicii se plang ca aerul este irespirabil si sunt nevoiti sa stea cu gemurile inchise.
Mirosul se simte cel mai tare dimineata si seara, dar si atunci cand afara se incalzeste putin.
Oamenii ar trebui sa se astepte la mirosuri si mai puternice, dupa ce se va incepe arderea porcilor.
"Am inceput procedura de ardere a porcilor si arderea acestora. in urma arderii va fi un miros si mai puternic, dar asa sunt procedurile, speram ca va fi pe o perioada scurta", a declarat Daraczi Csaba, director adjunct DSV Timis.
Decizia de ardere a porcilor a fost luata ieri, dupa ce aproximativ 1.000 de porci au fost deja ingropati in cadrul fermei, in recipiente speciale.
Citeste si:
Pesta porcina in Timis: 20000 de porci vor fi sacrificati
Nou focar de pesta porcina in Timis
Doar 11 ferme din cele 25 detinute de Smithfield in Timis aveau autorizatie veterinara
Sute de sateni din localitatea Cenei, judetul Timis, sunt nevoiti sa suporte de cateva saptamani mirosul ingrozitor provenit de la animalele care au murit, din cauza pestei porcine, la ferma Smithfield, conform Realitatea TV.
Localnicii se plang ca aerul este irespirabil si sunt nevoiti sa stea cu gemurile inchise.
Mirosul se simte cel mai tare dimineata si seara, dar si atunci cand afara se incalzeste putin.
Oamenii ar trebui sa se astepte la mirosuri si mai puternice, dupa ce se va incepe arderea porcilor.
"Am ince