Pe 6 octombrie, Muse va cânta live, pentru prima dată la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.
Una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din Europa, trio-ul a câştigat numeroase distincţii: Best New Artist în 2000 în Marea Britanie, Innovation Award, Best Album, Best British Band şi, pentru al patrulea an consecutiv, Best Live Act. Activitatea britanicilor a fost răsplătită cu mai multe Discuri de Platină şi de Aur.
Aventura a pornit la începutul anilor ’90, când Matthew Bellamy (voce, chitară, clape), Chris Wolstenholme (bas, clape şi voce) şi Dominic Howard (tobe, percuţii) cântau în aceeaşi trupă, Gothic Plague. În 1994, sub titulatura Rocket Baby Dolls, au participat la un concurs pe plan local, unde şi-au sfărâmat instrumentele pe scenă.
Erau singura formaţie de rock din competiţie şi au recurs la gestul radical ca formă de protest. În loc să fie sancţionaţi, s-au trezit că sunt declaraţi învingători. Pasul următor, şi-au schimbat numele în Muse, au renunţat la universitate şi la slujbe şi s-au apucat serios de muzică. Succesul a venit la Londra, unde, la sfârşitul anilor ’90, lansau primul album, „Showbiz”, şi cântau în deschidere la Red Hot Chili Peppers şi Foo Fighters, în Statele Unite.
În 2001 a apărut cel de-al doilea disc, „Origin of Symmetry”, iar trupa a început să experimenteze instrumente neconvenţioanle pentru rock, precum orga de biserică. Influenţa unor titani ai romantismului precum Rahmaninov şi Ceaikovski, dar şi minimalismul lui Philip Glass, faimos compozitor de muzică de film, au început să se simtă din ce în ce mai mult în creaţia trupei.
Combinaţie de rock alternativ, funk, heavy metal, muzică electronică şi clasică, stilul grupului s-a impus, aşa cum s-a întâmplat şi cu sound-ul uşor de identificat. 2003 avea să aducă un nou album de studio, „Absolution”, şi recunoaşterea pe p