Grupul ia în calcul să investească puternic în noi capacităţi de producţie a electricităţii Construirea unei centrale electrice reprezintă o investiţie sigură, întrucât preţul
Grupul ia în calcul să investească puternic în noi capacităţi de producţie a electricităţii
Construirea unei centrale electrice reprezintă o investiţie sigură, întrucât preţul energiei va creşte foarte mult în următorii ani. Toată regiunea, inclusiv România, se va confrunta cu un deficit de electricitate, cu atât mai mult cu cât, în 2012, o parte din termocentralele din ţara noastră riscă să se închidă din cauza neîndeplinirii condiţiilor de mediu, a declarat, pentru "Adevărul", Adrian Borotea, Corporate Affairs Manager al CEZ România.
Prezent pe piaţa locală din septembrie 2005, de când a achiziţionat de la statul român Electrica Oltenia, grupul ceh CEZ are planuri mari de investiţii, mai ales pe partea de producţie. "În 2012 vom avea foarte multe surprize pentru cei care nu se apucă să investească în mediu, pentru că acele termocentrale vor fi închise. Aceasta ne va duce într-un deficit de energie electrică, care va trebui compensat. De aceea, noi ne gândim să investim puternic în producere, nu numai prin cumpărarea complexurilor, dar şi prin dezvoltarea de capacităţi noi", a explicat Borotea.
Grupul ceh a anunţat, de altfel, că intenţionează să participe în România la privatizarea complexurilor energetice, la proiectul construirii unităţilor 3 şi 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, dar este interesat şi de producătorii de energie electrică din Oltenia aflaţi în proprietatea administraţiilor locale. Pe lângă aceasta, cehii au declarat că vor să demareze propriile proiecte greenfield, în producerea de energie din surse eoliene şi pe gaz.
Investiţiile de mediu vor creşte preţul energiei
Adrian Borotea a adăugat că, potrivit unor studii făcu