» Churrascaria e un gen de restaurant profilat pe carne prajita, care contine obligatoriu un meniu, Rodizio, din care poti manca, la un pret fix, cantitati nelimitate de carne.
» Churrascaria Carnivore din zona Herastrau respecta acest concept, clientii putand opta pentru 11 feluri de carne prajita, aduse pe rand la masa.
» Cum restaurantul practica preturi destul de ridicate, e mai greu accesibil clasei de mijloc, fiind preferat de straini si de oamenii de afaceri romani.
Churrascaria este un restaurant brazilian specializat pe fripturi, care din anii ’80 incoace a inceput sa se impuna pe piata mondiala a restaurantelor, in special in Statele Unite, unde a inceput sa fie corporativizat sub forma unor lanturi de restaurante; din Statele Unite si Spania, conceptul a migrat in restul Europei si acum a ajuns in Bucuresti. Pentru un popor de carnivori cum sunt romanii, care cred intr-o larga majoritate ca o masa fara carne nu e masa, churrascariile sunt un adevarat paradis: prin meniul Rodizio, obligatoriu in versiunea internationalizata a churrascariilor, clientii servesc, la un pret fix, diferite sampling-uri de carne prajita, in succesiune, pana cand se declara satui. Grill-urile facute din diferite carnuri (vita, porc, miel, pui, curcan etc.) sosesc pe rand, aduse de un chelner care taie dintr-o bucata mare de carne o portie cu dimensiunile dorite de client.
Churrascaria Carnivore este mai greu accesibila, fiind situata pe malul lacului Herastrau, printre salciile din spatele clubului Laguna Blu; de altfel, spatiul este inchiriat de la acestia. Restaurantul are si o terasa, dar, pe canicula de acum, este preferabil totusi restaurantul – spatios si luminos, cu pereti de geamuri. Amenajarea minimalista reduce drastic kitsch-ul exuberant si tipator al Braziliei la floricele multicolore, stelute, pestisori – toate facute din paie impletite