Foto:AP
In ciuda faptului ca au trecut 30 de ani de cand Elvis Presley a decedat, Regele inca traieste prin muzica sa, prin filmele sale si chiar printr-un set de papusi rusesti comemorative.
Elvis a insuflat atata devotament si dragoste incat in fiecare an in jur de 600 000 de mii de persoane merg pelerinaj la casa lui din Graceland, informeaza news.bbc.co.uk. Jumatate din acesti oameni sunt mult prea tineri ca sa isi aminteasca ziua in care Regele a murit.
Elvis a schimbat muzica pentru totdeauana. John Lenon a spus la un moment dat ca “inainte de Elvis nu a fost nimic”. Pentru multi Elvis a fost primul cantaret care a adus rock and roll-ul in casa lor.
“A fost ca si cum ar fi venit de undeva de departe si ar fi soptit la urechea tuturor ceea ce dorea sa auda fiecare”, a spus Bruce Springsteen.
Piese ca Hound Dog, All Shook Up si Jailhouse Rock au definit nu numai o era, ci si o miscare muzicala a adolescentilor - insa nu toata lumea a fost impresionata la acea vreme de muzica lui. Frank Sinatra il critica pe Elvis Presley spunand: “Muzica lui este deplorabila. E ceva ranced cu miros afrodisiac.
Incurajeaza aproape intotdeauna reactiile negative si distructive ale tinerilor.”
Criticii spuneau ca Presley nu este nici muzician, nici compozitor, insa starul a dovedit ca detine cel mai important lucru pentru un cantaret - o voce minunata.
Cu piese ca “In The Ghetto”, Presley reusea sa emotioneze publicul pana la lacrimi. Desigur, aceasta melodie era inspirata din viata sa. Elvis s-a nascut intr-o familie saraca din Tupelo, Mississippi. Fratele sau geaman, Garon, s-a nascut mort. Parintii sai aveau venituri mici, mama sa fiind culegatoare de bumbac.
Videoclipul piesei "In Then Ghetto":
Presley a primit prima chitara la varsta de 12 ani, iar sase ani mai tarziu a plati