Organizatiile care remunereaza cel mai generos departamentele de resurse umane sunt cele din domeniul bancar, telecom sau IT&C, in cadrul carora directorii de HR au salarii medii care ajung pana la 4.000 de euro pe luna.
"Domeniile in care directorii de resurse umane au cele mai mari salarii sunt in sistemul bancar si in multinationalele din domeniul telefoniei sau high tech", spune Monica Bolocan, director de resurse umane al celui mai mare producator local de cafea, Elite Romania.
Ea precizeaza ca salariile din departamentul de resurse umane pleaca in general de la un minim de 500 de euro net si pot ajunge foarte sus la nivelul unei pozitii de director de resurse umane. Astfel, salariile sefilor departamentelor de HR sunt comparabile cu orice pozitie de management din alte domenii ca vanzari, marketing sau financiar. Cu toate acestea, pachetele variaza destul de mult, in functie de pozitia pe care o ocupa fiecare angajat si de nivelul sau de experienta. "Se poate pleca de la salarii de 600-700 de euro pentru un specialist in recrutare si se poate ajunge la 3.000 - 4.000 de euro pentru cel care ocupa pozita de director de resurse umane", explica Diana Stan, professional placement consultant in cadrul firmei de recrutare Manpower.
In functie de dimensiunea companiei si de rolul pe care il are managerul de HR, in unele organizatii, pachetul sau salarial poate ajunge si pana la 8.000 - 9.000 de euro.
Pe de alta parte, salariile depind foarte mult de filozofia fiecarei companii si de cata implicare strategica au parte resursele umane in acea companie. "Ar trebui sa fie foarte important, dat fiind ca resursele umane sunt cele mai importante asset-uri in orice domeniu. Tehnologie, informatie si resurse financiare poate avea oricine. Oameni care sa stie ce sa faca cu ele, mai putin", este de parere Bolocan.
Activitatile angajatil