Reţeta preparării vinurilor de fructe este cunoscută în Europa de foarte mult timp, dar abia acum au început să apară pe piaţă produse de calitate. O fericire pentru gurmanzi, căci astfel preparatele culinare cu care se delectează vor căpăta o nouă dimensiune. Belgianul Ludovic Boucart, specialist în vinuri şi unul dintre precursorii în materie de producţie a acestei licori, vă recomandă cele mai potrivite mâncăruri cu care puteţi „asorta“ vinurile de fructe. Vinul de rubarbă este alb, sec şi reflectă întocmai proprietăţile rubarbei: mineralitate, prospeţime şi puţină aciditate. Exact caracteristicile ideale pentru un vin. Culoarea albă este completată de reflexe verzi, iar buchetul său conţine arome de rubarbă, litchi şi caise. Acest vin se potriveşte cel mai bine cu fructele de mare. „Asociat“ fidel al acestor preparate, vinul de rubarbă poate fi combinat foarte bine cu mâncăruri exotice, ca, de exemplu, peşte cu lapte de cocos, căci acestea îi vor conferi un gust special. Poate fi consumat, de asemenea, la desert, de preferinţă împreună cu dulciuri ce conţin căpşune. Vinul de agrişe este o băutură ce poate fi pe placul tuturor, pentru că fiecare poate regăsi în ea arome ale copilăriei. Culoarea sa aurie se datorează faptului că aceste fructe sunt culese destul de târziu, dar să nu credeţi că este vorba de un vin „moale“, căci agrişele, chiar şi cele mai coapte, nu sunt prea dulci, prin urmare vinul este sec. Buchetul său este uşor afumat, subtil şi complex, aşa spun specialiştii. Preparatele din peşte, crustacee şi cele din bucătăria asiatică sunt cele mai indicate pentru a fi combinate cu vinul de agrişe. Vinul de gutuie este uşor, de culoare aurie. Aroma gutuilor se recunoaşte imediat în buchetul licorii, dar este completată de note de miere, fructe exotice şi un pic de tutun. Este un aperitiv perfect şi se combină de minune cu gustul de brânză ori de foi