Peste 13 mii de braşoveni se aflau, la sfârşitul lunii iulie, înscrişi în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, ca fiind în căutarea unui loc de muncă. În luna iulie au intrat în evidenţele AJOFM 1.860 de persoane, 2.252 ieşind din evidenţe. Valoarea ratei şomajului înregistrată la sfârşitul lunii iulie a fost de 5,3%, în uşoară scădere faţă de cea înregistrată în luna iunie. Oricum, rata şomajului din judeţ este mult mai mare faţă de valoarea înregistrată la nivel naţional, unde media este de 3,8%.
Profilul şomerului braşovean a rămas neschimbat. Femeile reprezintă 45% din totalul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Peste 75% din şomeri nu au nici măcar studii medii, doar 6% având studii superioare. Grupa de vârstă din rândul căreia se înregistrează cei mai mulţi şomeri este în continuare cea de 40-49 de ani. Doar 18, 8 % dintre şomeri au până în 29 de ani. Peste 13 mii de braşoveni se aflau, la sfârşitul lunii iulie, înscrişi în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, ca fiind în căutarea unui loc de muncă. În luna iulie au intrat în evidenţele AJOFM 1.860 de persoane, 2.252 ieşind din evidenţe. Valoarea ratei şomajului înregistrată la sfârşitul lunii iulie a fost de 5,3%, în uşoară scădere faţă de cea înregistrată în luna iunie. Oricum, rata şomajului din judeţ este mult mai mare faţă de valoarea înregistrată la nivel naţional, unde media este de 3,8%.
Profilul şomerului braşovean a rămas neschimbat. Femeile reprezintă 45% din totalul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Peste 75% din şomeri nu au nici măcar studii medii, doar 6% având studii superioare. Grupa de vârstă din rândul căreia se înregistrează cei mai mulţi şomeri este în continuare cea de 40-49 de ani. Doar 18, 8 % dintre şomeri au până în 29 de ani.