Italienii sunt înnebuniţi după pizza, dar ţin şi la frumuseţe. Aşa că un medic nutriţionist şi biochimist în cadrul Universităţii din Napoli s-a pus pe treabă şi a inventat pizza antiriduri. Şi pentru ca toţii italienii să se poată bucura de invenţia sa, nutriţionistul Eugenio Luigi Iorio a făcut echipă cu Comiso Mogavero, patron de pizzerii.
“Miraculosul” produs culinar este preparat pe bază de făină integrală şi legume proaspete. “Pentru cine vrea să se menţină tânăr” este sloganul de prezentare al pizzei antiriduri “Primula”, iar în menu se spune că este pizza care îţi aduce sănătate. La prima vedere, s-ar putea spune că este o strategie isteaţă de marketing pentru a anima vara lui 2007.
Dar cuplul “Medicul şi Pizzarul” sar în apărarea noului lor produs. „Primula” este mult mai bogată în magneziu şi fier decât pizza clasică. În plus, conţine opt legume şi condimente cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi care întârzie îmbătrânirea: roşii, rucola, busuioc, usturoi, dovlecel, ceapă roşie, morcov, spanac.
Cei doi mai au şi alte argumente. “Primula” place copiilor, care în general fac mofturi când vine vorba de legume. În plus, chiar Papa Benedict al XVI-lea a gustat din produsul miraculos la o sărbătoare, în iulie, la Vatican. Şi s-a declarat încântat sau cel puţin aşa susţine Georg Genswein, secretarul Suveranului Pontif.
“Sanctităţii sale îi place cea neagră, integrală”, i-a mărturisit don Georg lui Cosimo. După care i-a interzis pizzarului să dea publicităţii informaţia sau fotografii de la evenimentul respectiv, relatează “La Sampa”. Dar în patria pizzei, lucrurile nu sunt atât de simple când vine vorba de invenţii.
Asociaţia adevăratei pizza napolitane a ieşit imediat la atac, calificând “Primula” drept un „sacrilegiu” la adresa tradiţiei de secole. (A.M.M.)
Italienii sunt înnebuniţi după pizza, dar ţin şi la frumus