O treime din români iau în calcul contribuţia la un fond de pensii, ca beneficiu suplimentar oferit de angajatori. Asigurarea de sănătate şi pensia privată sunt primele două beneficii O treime din români iau în calcul contribuţia la un fond de pensii, ca beneficiu suplimentar oferit de angajatori.
Asigurarea de sănătate şi pensia privată sunt primele două beneficii pentru care optează angajaţii la locul de muncă. Cel puţin aşa reiese din ultimul studiu realizat de compania de cercetare a pieţei Mednet Marketing Research Center.
Rezultatele studiului, realizat în 25 de oraşe din ţară, arată că, atât pentru angajaţii provinciei, cât şi pentru cei din Capitală, cel mai dorit beneficiu la locul de muncă este pensia privată.
În Bucureşti, următoarele poziţii în topul beneficiilor au fost ocupate de asigurarea privată de sănătate şi asigurarea de viaţă. Asigurările private de sănătate ocupă locul doi şi în provincie, la egalitate cu acordarea primelor de către angajatori.
"Şi pentru bucureşteni, şi pentru salariaţii provinciei, cele mai puţin atractive beneficii sunt discounturile practicate de firme pentru angajaţii proprii, împrumuturile acordate acestora şi bonurile de cadouri. Totuşi, pe ultima treaptă în topul preferinţelor salariaţilor din provincie s-au poziţionat trainingurile organizate de angajator", a declarat pentru "Adevărul" Laura Voinea, managerul Mednet Marketing Research.
Speciliştii în resurse umane apreciază că asigurările private de sănătate, precum şi pensiile private sunt noutatea zilei, iar peste câţiva ani, aceste beneficii vor deveni banalităţi, după ce românii se vor familiariza cu ele. "În mod firesc, în orice domeniu apar tendinţe, lucruri la modă, iar pachetele de beneficii nu fac excepţie de la regulă. Prin urmare, sunt angajaţi care îşi doresc să aibă cele mai avansate pachete, după cum există companii pent