(Foto: )
De aceasta data, “virful de lance” a fost viceprimarul Cugirului, Aurel Voicu. Acesta a venit in fata presei cu o scurta “radiografie” a orasului pe care il conduce, in speranta ca i-ar putea face pe investitori sa isi intoarca privirea si catre Cugir.
Din sinteza realizata de Aurel Voicu, reise ca orasul ar sta bine atit din punctul de vedere al resurselor umane, cit si din cel al resurselor materiale. Populatia Cugirului este de 28.000 de locuitori, insa aici pot veni oricind la munca si localnicii din comunele apropiate -Blandiana, Ceru Bacainti, Pianu, Salistea si Sibot -, care au in total peste 10.000 de locuitori.
Se termina platile compensatorii
Viceprimarul Cugirului este convins ca un punct de atractie l-ar constitui si pregatirea profesionala a oamenilor. Din cele doua colegii liceale, “David Prodan” si “I. D. Lazarescu”, ies anual cam 250 de absolventi, despre care viceprimarul spune ca au o pregatire performanta.
Acestia se adauga persoanelor cu inalta calificare, someri sau persoane aflate in somaj tehnic de la UM Cugir si Fabrica de Arme, carora li se incheie perioada platilor compensatorii in acest an sau anul viitor. In total, este vorba despre vreo 2.500 de oameni.
Aurel Voicu este de parere ca aceste persoane se pot adapta imediat la noi meserii, luind in considerare faptul ca si alti fosti colegi de-ai lor se descurca foarte bine in noile locuri de munca.
Numarul mare de familii care vor ramine fara surse de venit poate explica schimbarea de abordare a administratiei din Cugir in privinta promovarii orasului si incercarii de a atrage investitori, mai ales ca promisiunile facute pina acum “pe linie de aparare” nu au avut rezultatul asteptat.
Infrastructura mai buna
Extrem de importante pentru dezvoltarea unui oras sint drumur