Chiar dacă s-a vândut cam tot ce se putea, procedurile pentru radierea fostei fabrici sunt departe de a fi finalizate Orice se cumpără la Tractorul, când se vinde la solduri. Cu un
Chiar dacă s-a vândut cam tot ce se putea, procedurile pentru radierea fostei fabrici sunt departe de a fi finalizate
Orice se cumpără la Tractorul, când se vinde la solduri. Cu un discount consistent, o persoană fizică a cumpărat inclusiv sumele pe care fosta uzină ar fi trebuit să le recupereze de la parteneri din străinătate. Lichidatorul este mulţumit: a reuşit valorificarea în termen a moştenirii Tractorul, până la 15 august.
Surpriză la licitaţia desfăşurată luni la Braşov pentru vânzarea ultimelor active valorificabile ale fostei uzine de tractoare, aflată în lichidare voluntară.
Deşi preţul de pornire a fost redus aproape de jumătate (de la 2,4 milioane lei la 1,4 milioane), pentru utilajele vechi nu s-au "bătut" decât trei ofertanţi. Şi aceştia au rămas doi, după ce unul dintre ei a fost descalificat pentru nerespectarea caietului de sarcini. În final a câştigat Tehnoinvest Braşov, o firmă care se ocupă de comerţul cu fier vechi şi care a dat 435.000 de lei, în condiţiile în care preţul de pornire a licitaţiei a fost de 1,4 milioane de lei. Acest preţ a pornit de la evaluarea ca utilaje, explică Andrei Cionca, partener coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul Tractorul. Şi lichidatorul spune că este surprins de interesul redus pentru această licitaţie.
Dar, mai mult a fost surprins de interesul pentru cealaltă licitaţie, de vânzare a creanţelor societăţii. "Majoritatea creanţelor sunt externe - sume pe care societatea le are de recuperat de la parteneri din Turcia, Iran, SUA; e vorba de sume greu de recuperat, mai ales de la parteneri care au intrat în faliment. Oricum, noi efectiv nu aveam soluţie pentru aceste cazuri", arată