Camerele video greoaie, cu casetă sunt de mult istorie. Într-acolo se îndreaptă şi cele cu înregistrare pe mini DVD-uri, hard diskul dovedindu-se mult mai practic pentru utilizatori. Cele mai apreciate gadgeturi în perioada vacanţelor sunt, cu siguranţă, camerele foto şi video. Şi dacă primele nu prea mai sunt un mister pentru nimeni, camerele video ascund încă multe secrete. Între formatul de înregistrare, designul cât mai compact, calitatea imaginii şi, nu în ultimu
Camerele video greoaie, cu casetă sunt de mult istorie. Într-acolo se îndreaptă şi cele cu înregistrare pe mini DVD-uri, hard diskul dovedindu-se mult mai practic pentru utilizatori.
Cele mai apreciate gadgeturi în perioada vacanţelor sunt, cu siguranţă, camerele foto şi video. Şi dacă primele nu prea mai sunt un mister pentru nimeni, camerele video ascund încă multe secrete. Între formatul de înregistrare, designul cât mai compact, calitatea imaginii şi, nu în ultimul rând, preţ, clientul este adesea rătăcit. În plus, pentru a-ţi filma copiii jucându-se pe plajă, nu ai neapărat nevoie de cea mai performantă cameră de pe piaţă.
Edvin Abdulachim, retail manager la Media Galaxy, pune pe primul loc între criteriile de selecţie ale oricărui cumpărător mediul de înregistrare, urmat de stabilizator, cel care oferă posibilitatea de a obţine imagini mai clare şi în cazul filmărilor în mişcare. „Mai trebuie luată în calcul şi opţiunea de zoom optic, care ne permite să surprindem imagini în detaliu pentru subiecte aflate la distanţă“, adaugă el.
Am testat două camere lansate pe piaţa românească în urmă cu doar câteva săptămâni: Panasonic SDR-H250 şi Hitachi DZ-HS501. Ambele sunt foarte compacte şi uşor de manevrat. Prima înregistrează pe hard disk, dar există şi posibilitatea de a folosi un card SD. Cea de-a