Sunt mari iubitori de sport, au un tonus bun şi ambiţia de a fi mai buni. Vorbim despre atleţii veterani, care nu sunt puţini la număr în Craiova şi care respectă blazonul Clubului Sportiv Municipal (CSM), venind de la toate concursurile încărcaţi de medalii. Chiar dacă au vârste cuprinse între 35 şi 80 de ani, atleţii veterani se simt ca la 20 de ani. Mulţi practică sportul de la vârste fragede. La start, în concurs sau pe podiumul de premiere sunt la fel de gălăgioşi ca la concursurile de copii. Mişcarea, efortul le dau vioiciune, bună dispoziţie şi dragostea de viaţă, care mai rar se întâlnesc la cei care nu fac sport. Pretutindeni întâlneşti zâmbet şi voie bună. Dar reuniunile lor nu sunt simple petreceri. Atleţii veterani care iau startul în competiţii de anvergură (Campionate Naţionale, Balcanice, Europene, Mondiale) muncesc mult pentru a câştiga medalii. Antrenamentele sunt epuziante, chiar dacă nu în acelaşi ritm ca în prima tinereţe.
Medicul înlocuieşte antrenorul Cel mai mare ajutor pentru ei nu este antrenorul, ci medicul. „Antrenamentele sunt diferite faţă de cele făcute de juniori şi seniori. Trebuie să avem o colaborare foarte bună cu medicul, pentru că de la o vârstă apar problemele. Prea puţini au posibilitatea de a se antrena sub îndrumarea unui antrenor, pentru că nu ne permitem să-i plătim“, a explicat Adrian Neagu, de 54 de ani, atlet legitimat la CSM Craiova, de profesie arhitect. Fără a se lăuda, Neagu a povestit că în ţară nu are rivali pe măsură în probele de 60 m, 100 m, 200 m şi săritura în lungime: „Am câştigat şi câştig tot ce se poate în ţară, lupt doar să dobor recorduri. Acum mă pregătesc pentru concursurile internaţionale, pentru a-mi îmbunătăţi performanţele“.
Vânători de recorduri
Adi Neagu deţine recordul naţional în probele mai sus enumerate, iar la săritura în lungime are al treilea timp mondial al momentului