La modul declarativ, atitudinea românilor faţă de activităţile ce au legătură cu un tonus bun este în continuă creştere Diferitele activităţi care contribuie la menţinerea sănătăţii au o însemnătate considerabilă pentru locuitorii din mediul urban. Cel puţin la modul teoretic, pentru că, practic, situaţia stă cu totul altfel. Potrivit unui studiu realizat de Daedalus Consulting, deşi 70,3% din orăşeni consideră controalele medicale periodice foarte impor
La modul declarativ, atitudinea românilor faţă de activităţile ce au legătură cu un tonus bun este în continuă creştere
Diferitele activităţi care contribuie la menţinerea sănătăţii au o însemnătate considerabilă pentru locuitorii din mediul urban. Cel puţin la modul teoretic, pentru că, practic, situaţia stă cu totul altfel.
Potrivit unui studiu realizat de Daedalus Consulting, deşi 70,3% din orăşeni consideră controalele medicale periodice foarte importante, doar 29% aplică acest principiu. Un astfel de comportament poate fi explicat atât prin constrângerile legate de lipsa timpului sau a banilor, cât şi prin faptul că, în România, analizele şi controalele medicale efectuate cu regularitate, indiferent de starea sănătăţii, nu au devenit o obişnuinţă, aşa cum se întâmplă în alte ţări.
Curele de vitamine, care presupun o oarecare investiţie, sunt mai populare în rândul celor de vârstă medie, între 35 şi 54 de ani (36%).
Tinerii între 18 şi 24 de ani practică într-o măsură mai mare sportul (63,9%), în timp ce persoanele vârstnice tind să îşi menţină sănătatea prin activităţi care nu presupun eforturi fizice sau materiale, cum ar fi respectarea orelor de somn sau alimentaţia echilibrată. Totuşi, la nivel naţional urban, ponderea celor care fac exerciţii fizice a crescut de la 2