Locuitorii orasului prahovean Urlati sunt nefericitii detinatori ai primului loc dintr-un top al localitatilor cu cel mai putin spatiu verde si locuri de agrement.
Asa cum reiese dintr-un studiu realizat de ADPP Ploiesti pentru sustinerea unui proiect de mediu, fiecarui locuitor al Urlatiului ii revin nu mai mult de 1,7 mp de spatiu verde, adica de 11 ori mai putin decat limita acceptata de normele de mediu ale Uniunii Europene, 19 mp/pe cap de locuitor. La o populatie de 11.891 de locuitori, Urlatiul are doar 2 ha de parcuri sau zone verzi.
Pe locul doi in top se afla Mizilul cu 3 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, iar pe locul trei si patru, comarnic cu 3,5 mp pe cap de locuitor si Sinaia cu 3,8 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Foarte aproape de limita ceruta se afla orasul Breaza care dispune de 18,7 mp de spatiu verde pe cap de locuitor.
O oaza de verdeata este cel de-al doilea municipiu al Prahovei, Campina, ai carui cetateni se pot bucura de 43 mp de spatiu verde pentru fiecare.
Primarul contrazice studiul ADPP
Marian Machitescu, primarul orasului Urlati, nu este de acord cu cifrele prezentate in studiul ADPP Ploiesti. „Pai, avem spatiu verde. 8 ha de parc avem numai la Conacul Bellu si apoi avem in plan sa facem mai multe locuri de joaca, dar si sa impadurim pe langa cursul Cricovului pe o lungime de 6 km”, sustine edilul Machitescu. Locuitorii orasului prahovean Urlati sunt nefericitii detinatori ai primului loc dintr-un top al localitatilor cu cel mai putin spatiu verde si locuri de agrement.
Asa cum reiese dintr-un studiu realizat de ADPP Ploiesti pentru sustinerea unui proiect de mediu, fiecarui locuitor al Urlatiului ii revin nu mai mult de 1,7 mp de spatiu verde, adica de 11 ori mai putin decat limita accepta