Ingrediente: Două fire de praz tocat rondele, patru-cinci cartofi medii tăiaţi cuburi, un morcov dat pe răzătoarea mică, o rădăcină de păstârnac tăiat rondele, patru felii de kaizer (bacon), 1,5 l de supă de pui (de casă sau făcut cu două-trei cuburi Knorr), cimbru şi leuştean, 250 ml de smântână dulce lichidă. Preparare: Se prăjeşte unu-două minute kaizerul tăiat în felii mai mici, cât să prindă uleiul gust de afumătură. Apoi se scot pe un şervet şi se păstrează până ciorba este gata. Se pun în cratiţă, în acelaşi ulei, prazul şi morcovul, iar când s-a înmuiat prazul puţin se adaugă cartofii şi păstârnacul. Se toarnă peste legume supa de pui şi se lasă la foc potrivit până se fierb legumele foarte bine. Se ia jumătate din ciorbă şi se pune în blender şi se face piure, apoi se toarnă înapoi în cratiţă împreună cu smântâna dulce şi se lasă să mai dea un clocot. Se pun sare şi piper după gust, leuşteanul proaspăt şi cimbrul uscat. Kaizerul se toacă mărunt şi se prăjeşte într-o tigaie până devine puţin crocant. Se serveşte ciorba cu feliuţele de afumătură şi cu frunze de leuştean proaspăt. Timp de preparare: 50 de minute Complexitate: redusă
Menţiuni: Se poate servi cu crutoane Ingrediente: Două fire de praz tocat rondele, patru-cinci cartofi medii tăiaţi cuburi, un morcov dat pe răzătoarea mică, o rădăcină de păstârnac tăiat rondele, patru felii de kaizer (bacon), 1,5 l de supă de pui (de casă sau făcut cu două-trei cuburi Knorr), cimbru şi leuştean, 250 ml de smântână dulce lichidă. Preparare: Se prăjeşte unu-două minute kaizerul tăiat în felii mai mici, cât să prindă uleiul gust de afumătură. Apoi se scot pe un şervet şi se păstrează până ciorba este gata. Se pun în cratiţă, în acelaşi ulei, prazul şi morcovul, iar când s-a înmuiat prazul puţin se adaugă cartofii şi păstârnacul. Se toarnă peste legume supa de pui şi se lasă la foc potrivit până se fierb legumele