Angajaţii au aşteptări din ce în ce mai mari de la patronii lor. Studiul efectuat de Hewitt pentru desemnarea celor mai buni angajatori pune România sub codul de alarmă. Trei din cinci angajaţi români se gândesc la plecarea din companie pentru o ofertă mai bună. Angajatorii au acum la dispoziţie repere obiective pentru a putea analiza implicarea şi gradul de motivare al salariaţilor români, prin comparaţie cu cei care lucrează în alte ţări din Europa Centrală şi de
Angajaţii au aşteptări din ce în ce mai mari de la patronii lor. Studiul efectuat de Hewitt pentru desemnarea celor mai buni angajatori pune România sub codul de alarmă. Trei din cinci angajaţi români se gândesc la plecarea din companie pentru o ofertă mai bună.
Angajatorii au acum la dispoziţie repere obiective pentru a putea analiza implicarea şi gradul de motivare al salariaţilor români, prin comparaţie cu cei care lucrează în alte ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE). Studiul Best Employers, efectuat în acest an de compania de consultanţă Hewitt, a cuprins zece ţări: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Turcia, Polonia şi Rusia, România fiind inclusă pentru prima dată în cercetare. Ancheta s-a desfăşurat după o metodologie complexă, scorul fiind calculat în funcţie de percepţia angajaţilor, a managementului şi de sistemele de resurse umane implementate în cadrul fiecărei organizaţii. În cercetare au fost cuprinşi aproape 90.000 de angajaţi. Circa 1.800 de manageri de la nivelurile superioare de conducere şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la activitatea desfăşurată la locul de muncă, iar specialiştii de resurse umane din 504 companii au venit cu informaţii suplimentare despre practicile specifice derulate în companii.
Microsoft a fost desemnat ca fiind cel mai bun angajator la nivelul