Ministerul Sănătăţii va stabili pachetul de servicii medicale de bază, minimale şi facultative ce revin fiecărui asigurat, a declarat ieri ministrul Eugen Nicolăescu.
Acesta a explicat că lista cu servicii medicale de care beneficiază asiguraţii este prevăzută în contractul-cadru, dar nu se spune de câte analize de acelaşi fel poate beneficia un asigurat pe parcursul unui an. Potrivit lui Nicolăescu, noutatea pachetului de servicii medicale de bază sau minimale va consta în stabilirea proporţiei serviciilor la care are acces un asigurat, deoarece până acum, deşi teoretic trebuia să fie asigurate anumite servicii medicale, nu se întâmpla aşa. „Nu se acordă tot pachetul de servicii medicale aşa cum se spune. Avem de exemplu analiza de sânge pe un anumit domeniu. Va trebui să stabilim, în funcţie de fondurile de care dispunem, câte astfel de analize putem face într-un an“, a explicat Nicolăescu. Ministrul a adăugat că, începând cu luna octombrie, va intra în vigoare documentul care stabileşte pachetul de servicii medicale ce vor fi acordate populaţiei. Acesta va conţine servicii de sănătate diverse: de prevenţie, asistenţă medicală curativă ambulatorie şi spitalicească, servicii de reabilitare, servicii de îngrijiri la domiciliu, servicii paraclinice ambulatorii, asistenţă de medicină dentară, prescriere de medicamente în ambulator, dispozitive medicale, transport medical.
Ministerul Sănătăţii va stabili pachetul de servicii medicale de bază, minimale şi facultative ce revin fiecărui asigurat, a declarat ieri ministrul Eugen Nicolăescu.
Acesta a explicat că lista cu servicii medicale de care beneficiază asiguraţii este prevăzută în contractul-cadru, dar nu se spune de câte analize de acelaşi fel poate beneficia un asigurat pe parcursul unui an. Potrivit lui Nicolăescu, noutatea pachetului de servicii medicale de bază sau minimale va consta în stabilirea