Din patru milioane de persoane care ar fi trebuit să intre până acum în programul naţional de sănătate, s-au prezentat la medic numai jumătate Programul naţional de evaluare a stării
Din patru milioane de persoane care ar fi trebuit să intre până acum în programul naţional de sănătate, s-au prezentat la medic numai jumătate
Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, unic în ultimii 60 de ani şi lansat în urmă cu o lună şi jumătate, a început cu stângul. O parte din cei care trebuiau să primească plicurile cu taloane de la Casa de Asigurări le mai aşteaptă încă, iar alţii, deşi le-au primit, nu le-au acordat nicio atenţie. La rândul lor, unii medicii au acuzat softul programului ca fiind dificil de utilizat, iar întrebările cuprinse în chestionarele de examinare, irelevante şi discriminatorii.
"Cu toate că sunt născut pe 5 august, nu am primit niciun talon de analize. La medicul de familie am fost la începutul lunii pentru o reţetă compensată, însă nici vorbă de aceste taloane", ne-a spus Marin Ionuţ, un pensionar bucureştean în vârstă de 53 de ani. Nici Viorica Iordache, de 30 de ani, nu a avut ocazia să-şi verifice starea de sănătate, cu toate că este născută pe 29 iulie.
"Am găsit talonul în cutia poştală şi m-am dus imediat la medicul de familie. Cred că mai mult din curiozitate. Am avut surpriza să constat că medicul este în concediu. Asistenta mi-a spus să revin după două săptămâni", ne-a povestit femeia.
Surse din cadrul ministerului sănătăţii ne-au declarat că numai jumătate dintre cei care au primit până acum plicurile cu taloane (respectiv patru milioane de persoane), s-ar fi prezentat la medic. Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, infirmă însă aceste informaţii, susţinând că prima centralizare va fi făcută abia pe 25 august.
Chestionarele dau dureri de cap doctorilor
Programul pe care