Bursele asiatice au continuat sa scada, joi dimineata, dupa ce si bursele din New York au evoluat pe un traseu descendent, miercuri seara, ca urmare a persistentei problemelor legate de pietele imobiliare din Statele Unite, informeaza AP, consultata de Rompres.
Federal Reserve a injectat, miercuri, lichiditati suplimentare in sistemele financiare, iar joi, Banca Japoniei a mai injectat 400 miliarde yeni (3,4 miliarde dolari sau 2,5 miliarde euro). Mai multe banci si-au anuntat intentia de a spori lichiditate sistemelor financiare.
Indicele bursier nipon Nikkei 225 a pierdut 2,6 procente, joi dimineata. In Coreea de Sud scaderea a fost de peste sapte procente iar indicele bursier Hang Seng din Hong Kong a scazut cu 4,2 procente.
"Toate pietele asiatice si europene sunt cu ochii pe piata SUA", a declarat analistul pe strategii financiare de la Korea Investment & Securities Co. din Seul.
Unii investitori au solicitat Fed sa furnizeze mai mult cash printr-o reducere a ratei dobanzii de referinta la intrunirea din 18 septembrie, insa Fed nu a dat nici un semn in acest sens.
Printre alte piete care au inregistrat scaderi ale indicilor bursieri se numara cea a Australiei, unde S&P/ASX 200 a scazut cu 3,1 procente, cea din Filipine, unde scaderea a fost de 6,1 procente sub pragul de rezistenta de 3.100 de puncte, Indonezia, unde scaderea a fost de 5,6 procente, Taiwan, cu o scadere de patru procente, China, cu o scadere de 1,4 procente, Singapore cu o scadere de 4,12 procente si India, cu o scadere a Bombay Stock Exchange de 4,2 procente.
Marile burse europene, exceptand bursele din Frankfurt si Zurich, s-au inchis pe minus.
Indicele Dow Jones a scazut cu 1,29 procente la 12.861,47 puncte.
Pana in prezent, BCE a injectat in sistem o suma totala de 211 miliarde euro.
De asemenea, Banc