Valoarea nutriţională mare şi procentul mic de grăsimi de doar 5-7% se păstrează numai dacă păsările sunt crescute într-un sistem apropiat de cel natural. Dieteticienii recomandă tot mai Valoarea nutriţională mare şi procentul mic de grăsimi de doar 5-7% se păstrează numai dacă păsările sunt crescute într-un sistem apropiat de cel natural.
Dieteticienii recomandă tot mai des consumul de carne de vânat datorită calităţilor sale nutriţionale. Astfel, carnea de fazan, prepeliţă sau struţ conţine puţine grăsimi, dar este bogată în vitamine, minerale şi calciu. Aceste calităţi se păstrează însă dacă păsările sunt crescute prin metode organice, ecologice şi nu într-un sistem industrial. Datorită acestor elemente esenţiale, carnea dietetică este recomandată în combaterea unor afecţiuni precum bolile nervoase, obezitate sau TBC.
arnea de prepeliţă a fost considerată ani de-a rândul o delicatesă. Nutriţioniştii au descoperit însă că ea poate reprezenta o alternativă pentru o dietă sănătoasă. Carnea este săracă în grăsime, 4,5%, în schimb, este bogată în vitaminele A, B şi C, ca şi în minerale precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier şi sodiu. Proteinele şi carbohidraţii ating procentul de 21,8 g.
Datorită acestor elemente esenţiale din compoziţia sa, carnea de prepeliţă este indicată de nutriţionişti în combaterea diferitelor afecţiuni. Orice diversificare a dietei este bine-venită Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă dieta cu carne de prepeliţă în boli nervoase, obezitate, diabet, TBC, boli cardiovasculare, respiratorii, alergice, potenţă sau în tratamentul tenului şi părului.
Dr. Gheorghe Mencinicopski, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, spune că orice diversificare a dietei este o idee bună nu numai pentru persoanele cu afecţiuni, ci şi pentru cele care doresc să-şi menţină sănătatea.
"Vân