Controlul tematic vizează prevenirea toxiinfecţiilor alimentare cu produse perisabile.
OLT. Deşi canicula s-a mai domolit pentru o vreme, producătorii şi comercianţii de dulciuri din Olt vor fi controlaţi pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Până pe 27 august, echipe mixte ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, de la Inspecţie şi Control şi de la Siguranţa Alimentelor, vor verifica dacă sunt respectate condiţiile de la producerea şi până la vânzarea prăjiturilor, torturilor, cremelor ş.a.m.d., produse cu perisabilitate mare în perioada verii.
Nicolae Pătuleanu, purtătorul de cuvânt al DSVSA, a anunţat că verificările vor fi amănunţite, de la respectarea condiţiilor generale – igiena sediilor şi a anexelor, existenţa canalizării, a instalaţiilor sanitare, toaletelor, alimentării curente cu apă potabilă şi caldă, a vestiarelor, până la sistemul de prelucrare şi colectare a deşeurilor. „Va fi verificată starea de igienă a depozitelor şi spaţiilor frigorifice - cu accent pe menţinerea temperaturii de refrigerare, se vor verifica respectarea procedurilor şi sistemului de trasabilitate cu accent pe modul de păstrare a materiilor prime, temperaturile de păstrare şi umiditatea, funcţionalitatea circuitelor în procesul tehnologic care se desfăşoară într-un singur sens, cu accent pe respectarea separării fazelor salubre de cele insalubre, respectarea parametrilor. În ceea ce priveşte produsul finit, controalele se vor axa pe respectarea condiţiilor de împachetare şi ambalare, dar şi pe modalitatea de depozitare, separat de produsele de dezinfecţie-dezinsecţie-deratizare“, a declarat reprezentantul Direcţiei. Controlul tematic vizează prevenirea toxiinfecţiilor alimentare cu produse perisabile.
OLT. Deşi canicula s-a mai domolit pentru o vreme, producătorii şi comercianţii de dulciuri din Olt vor fi controlaţi pentr