Nicolae Rusu, preşedintele SSIF Orizont Oradea, companie care controlează 20% din societatea Rulmentul SA, spune că nu se va prezenta la Adunarea Generală a Acţionarilor fabricii de rulmenţi, care va avea loc azi, deoarece „pierdem vremea, pentru că nu au nicio soluţie concretă”. De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei de azi se află doar o serie de informări cu privire la ce s-a realizat la Rulmentul SA în ultima perioadă, după numirea administratorului unic.
Rusu susţine că AGA a fost nelegal convocată, deoarece Victor Apostol, fost administrator unic al companiei braşovene - cel care a convocat şedinţa, „este suspendat din funcţia de Administrator Unic de către Tribunalul Braşov şi nu are calitatea juridică” de a convoca o astfel de şedinţă.
AGEA Rulmentul a adoptat în luna martie, cu majoritate de voturi, programul de restructurare totală a societăţii, ce include şi măsura de dizolvare şi lichidare voluntară a societăţii. Decizia a fost atacată de SSIF Orizont Oradea, o soluţie în acest caz urmând să se ia abia la începutul lunii septembrie. AVAS a organizat o nouă AGEA în care a decis exact ce a hotărât în luna martie - restructurarea totală a societăţii, lichidarea voluntară şi dizolvarea acesteia, dar şi aceste hotărâri au fost atacate în instanţă de acţionarul orădean.
Prin decizia AGEA din 28 iunie 2007, suspendată de la executare de Tribunalul Braşov, AVAS ar fi putut continua procesul de trecere în proprietate privată a Rulmentul SA Braşov prin selectarea lichidatorului care, ulterior, ar fi putut vinde modulul viabil de fabricaţie a rulmenţilor.
Reamintim că societatea Rulmentul SA se află printre agenţii economici cuprinşi în Ordonanţa 3/2007 care prevede ca în cazul în care nu se va găsi o soluţie pentru revitalizarea agenţilor economici, aceştia vor intra în lichidare. Vicepreşedinte AVAS, Emil Benţan, recunoştea în momentul a