Parcurgând acest itinerar de weekend, se pot petrece două zile în mijlocul unor peisaje româneşti incredibil de frumoase, aflate la numai 130 de kilometri de Bucureşti. Într-un perimetru
Parcurgând acest itinerar de weekend, se pot petrece două zile în mijlocul unor peisaje româneşti incredibil de frumoase, aflate la numai 130 de kilometri de Bucureşti. Într-un perimetru restrâns pot fi vizitate obiective turistice de neuitat
Turismul de weekend a luat o amploare tot mai mare în ultimii ani şi tinde să se dezvolte din ce în ce mai mult. Bucureştenii, dar nu numai, părăsesc tumultul marilor oraşe şi se retrag în natură, chiar şi pentru două zile la final de săptămână. Între locurile preferate, staţiunea montană Buşteni este o destinaţie râvnită de tot mai mulţi amatori de experienţe turistice memorabile.
Situată la o altitudine medie de 850 m, pe cursul superior al râului Prahova, la poalele munţilor Bucegi, staţiunea Buşteni oferă turiştilor panorame muntoase spectaculoase. Se desfăşoară pe o lungime de şapte kilometri de-a lungul văii dintre Vadul Cerbului şi tunelul săpat în pintenul muntelui Muchia Lungă.
Crucea Caraimanului
Încă din gara Buşteni, te întâmpină semeţele formaţiuni stâncoase ale munţilor şi îţi atrage atenţia unul dintre cele mai valoroase monumente ale staţiunii, Crucea Eroilor Neamului, amplasat pe Şaua Mare a Caraimanului, la cota 2.291 m. Caraimanul, care face parte din Culmea principală a Bucegilor, este un colos de piatră ce se înalţă până la 2.384 de metri.
Caraimanul domină Valea Prahovei deasupra Buştenilor, oferind una dintre cele mai frumoase vederi din Abruptul Prahovean al Bucegilor. Crucea Eroilor Neamului a fost construită între 1926-1927, prin grija Majestăţii Sale regina Maria.
Monumentul, ridicat în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru întregirea neamului, impresionează