Bărbaţii din Bucureşti, de 35-39 de ani, posesori ai unor credite de consum de valoare mică, sunt principalii restanţieri la bănci, potrivit Biroului de Credit.
Bărbaţii din Bucureşti, de 35-39 de ani, posesori ai unor credite de consum de valoare mică, sunt principalii restanţieri la bănci, potrivit Biroului de Credit. Totuşi, o femeie din Braşov se "măndreşte" cu celemai multe credite restante inregistrate de o singură persoană: 21, la 16 bănci.
Bărbaţii sunt mult mai "uituci" decăt femeile, cănd vine vorba de rambursarea creditelor contractate de la bănci. Ei deţin 61,2% din valoarea totală a restanţelor curente inregistrate la Biroul de Credit, a declarat ieri Şerban Epure, directorul instituţiei. In ceea ce priveşte distribuţia restanţelor pe categorii de vărstă, cele mai mari au fost acumulate de persoanele cu vărsta intre 35 şi 39 de ani, pe locul doi situăndu-se cele de 30-34 de ani. De asemenea, din restanţele la nivel naţional 76,7% se inregistrează in Bucureşti, iar 69% la credite de valori mici, de pănă la 1.000 de lei.
"Portretul robot al restanţierului arată in acest moment cam aşa: bărbat cu vărsta intre 35 şi 39 de ani, din Bucureşti, posesor al unui credit de consum, de o valoare relativ mică", a concluzionat Epure.
CAMPIONII. Nu e deci de mirare că cel mai mare restanţier inscris in baza de date a Biroului este un bărbat din Bucureşti. Datoriile totale ale acestuia insumează 600.000 de lei. El deţine şi cea mai mare datorie pentru un singur imprumut in moneda europeană: 135.137 de euro.Tot un bărbat, şi tot bucureştean, deţine recordul la debitele in monedă americană, cu o datorie de 41.222 dolari. Iar cea mai mare restanţă in lei aparţine tot unui urmaş al lui Adam, dar din Covasna. Acesta a "acumulat" o datorie de 202.000 lei la un singur imprumut.
CELE MAI MULTE. Insă in topul celor mai multe cre