» O cladire de birouri de pe platforma industriala, disputata de CUG si ACI, este scoasa la vanzare de catre lichidatorul care s-a ocupat cu executarea colosului comunist
» Dupa 17 ani de la Revolutie, platforma CUG are mari sanse sa se transforme in zona rezidentiala
Casa de Insolventa Transilvania (CIT) organizeaza in 27 august o licitatie publica pentru vanzarea ultimului activ ramas din fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG) Cluj. Este vorba despre o cladire administrativa de peste 700 de metri patrati, compusa din parter si etaj, iar pretul de pornire al licitatiei este de 225.000 de euro. "Acest pret este redus cu 25 la suta din evaluarea noastra initiala, intrucat la strigarile anterioare nu am reusit sa valorificam acest bun", a explicat Andrei Cionca, reprezentantul CIT. Potrivit acestuia, cladirea a ajuns abia acum sa fie scoasa la vanzare, pentru ca a facut obiectul unui proces pe rol intre CUG si firma clujeana de constructii ACI, care a pretins dreptul de proprietate asupra acesteia. "Cei de la ACI au sustinut ca imobilul le apartine, invocand ca au avut acolo organizarea de santier in timpul constructiei platformei industriale. Acesta a fost insa, tot timpul, din punct de vedere juridic, inregistrat ca fiind proprietate a CUG, astfel incat, imediat dupa ce am obtinut o decizie irevocabila in instanta, am facut evaluarea si am pus-o in vanzare", a explicat Cionca.
Cea mai mare parte a fostei mandrii a industriei locale a fost achizitionata de catre concernul german Max Aicher, in 2005, care a anuntat ca va mentine activitati de productie pe platforma de 34 de hectare de teren. "Nu stiu ce au de gand sa faca, pentru ca, desi au anuntat ca vor face productie, in acest moment, din informatiile mele, germanii au numai 50 de angajati", a declarat Grigore Pop, liderul gruparii sindicale Cartel Alfa.
El a amintit ca cea mai mare