De astăzi pornim într-un tur virtual prin pet-shopuri pentru a afla ce animale de companie se mai vând, ce accesorii şi ce tipuri de hrană sunt disponibile. Desigur, puteţi cumpăra direct De astăzi pornim într-un tur virtual prin pet-shopuri pentru a afla ce animale de companie se mai vând, ce accesorii şi ce tipuri de hrană sunt disponibile.
Desigur, puteţi cumpăra direct din pet-shopuri rasele de câini şi pisici favorite, dar în acelaşi timp, dacă nu veţi regăsi în magazinele de specialitate rasele preferate, puteţi apela la informaţiile referitoare la crescătorii de animale profesionişti, informaţii pe care vi le pot oferi medicii veterinari, dar în mod special site-urile şi revistele de specialitate, cum ar fi Dog Fancy şi Cat Fancy.
În afară de câini şi pisici, vă stă la dispoziţie în pet-shopuri o gamă foarte variată de păsări exotice, păsări de colivie, cum ar fi peruşii, nimfele, papagalii, zebrele australiene, mierlele indiene etc. Mult mai simplu de întreţinut şi cu o popularitate din ce în ce mai crescută sunt rozătoarele, cum ar fi veveriţa canadiană, hamsterii, porcuşorii de Guineea, iepuraşii pitici, chinchilele etc. Dacă doriţi puteţi achiziţiona şi dihori sau chiar tarantule, precum şi şerpi, iguane, broaşte ţestoase şi alte reptile.
În ultimii ani, acvaristica a cunoscut o dezvoltare specială, în condiţiile în care societatea urbană a devenit din ce în ce mai ocupată şi mai stresată. Atmosfera şi confortul pe care ţi le conferă imaginea unui acvariu au un efect terapeutic special în terapia antistres. Acvariile sunt construite din ce în ce mai elaborat, ele imitând foarte fidel biotopul natural şi aducând în mijlocul căminului tău exotismul peştilor, coralilor, plantelor acvatice. Acvaristica a dezvoltat adevărate competiţii în domeniul arhitecturii peisajului acvatic, putându-se opta pentru acvarii de diferite