Cazul Hidroelectrica Mehedinţi, care a ajuns pe 3 aprilie pe masa procurorilor Parchetului instanţei supreme, nu s-a finalizat încă. Din 15 iulie, oamenii legii au deschis alt dosar în care sunt cercetaţi reprezentanţii conducerii pentru investiţii în unele obiecte care ar avea în acte preţurile de achiziţie umflate.
MEHEDINŢI. Dacă în cazul vânzării de energie electrică ieftină către unele firme în spatele cărora ar fi oameni politici prejudiciul este de aproximativ 500 de milioane de euro, de această dată, prejudiciul luat în calcul de procurori şi poliţie depăşeşte 30 de miliarde de lei vechi.
Un fost revizor contabil al Hidrocentralei din Severin a adunat dovezi ale ilegalităţilor din întreprindere şi le-a trimis sub formă de sesizări Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, dar şi Ministerului Economiei şi Comerţului.
Primul caz a fost descris de Ion Vlad într-un proces-verbal din 2004, când s-a modernizat un depozit al Uzinei Porţile de Fier 2, cu o sumă în valoare de 596 de milioane de lei vechi, investiţie care nu a fost trecută în inventarul unităţii.
Tot în acel an s-au schimbat şi 2.000 de metri liniari de balustradă veche cu una nouă. Balustrada veche a fost predată unui salariat pe bază de proces-verbal, fără număr de înregistrare, aceasta fiind înstrăinată ulterior fără acte.
Lucrarea de înlocuire a acestor balustrade a fost făcută de SC Triton Industry SRL, al cărei administrator era un salariat al Hidroserv, pe nume Nicolae Craioveanu, de profesie scafandru. Aceeaşi societate a executat şi o placă comemorativă în valoare de 192,68 milioane de lei.
Reparaţia acoperişului Uzinei Porţile de Fier II - pagubă de 318 milioane de lei
„Afacerile“ descoperite de Ion Vlad merg de la supraevaluarea unor uscătoare de maşini cu şapte milioane de lei vechi până la faptul că Hidroelectrica a trimis la Porţ