Salariile de baza ale medicilor din unitatile sanitare publice cu paturi, cu exceptia medicilor din comitetul director, ar putea fi majorate sau diminuate in functie de indicatorii specifici de performanta ai managementului sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical.
Propunerea de proiect de salarizare a medicilor, facuta de Ministerul Sanatatii, prevede ca majorarile salariale sa fie incadrate in bugetul de venituri si cheltuieli al sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical unde activeaza medicul.
Conform propunerii de act normativ, salariile de baza individuale ale medicilor ar putea fi majorate proportional cu nivelul indicatorilor de performanta, insa nu mai mult de 50% sub nivelul salariului de baza individual.
In conditiile in care spitalul, sectia, compartimentul, laboratorul sau serviciul medical dispune de venituri proprii, in afara de cele primite in urma contractului incheiat cu casa de asigurari de sanatate locala, salariile de baza individuale ale medicilor ar putea fi majorate pe baza unor criterii similare de performanta, cu mai mult de 50%, insa nu mai mult de 100%.
Fluctuatiile privind slariile de baza ale medicilor se fac trimestrial, numai dupa evaluarea indicatorilor de performanta si executia bugetului de venituri si cheltuieli al sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical.
Modificarile in salariile individuale sunt propuse de seful de sectie, de laborator sau serviciu medical si sunt aprobate de comitetul director al spitalului.
In cazul compartimentelor aprobate diferit in structura spitalului, procentul concret de majorare sau diminuare a salariilor de baza individuale ale medicilor este propus de directorul medical si este aprobat de managerul spitalului.
Salariile de baza ale medicilor d