România a început să pătrundă, timid, în lumea reciclării. Aşa că sticlele din plastic vor ajunge să îmbrace oamenii. Acest lucru este posibil şi în România, pentru că peturile
România a început să pătrundă, timid, în lumea reciclării. Aşa că sticlele din plastic vor ajunge să îmbrace oamenii. Acest lucru este posibil şi în România, pentru că peturile reciclate nu pot fi folosite tot în industria alimentară, acest lucru fiind interzis.
După ce sunt colectate, peturile sunt topite şi transformate în fulgi. În această formă, sticlele din plastic ajung la fabricile de fibră textilă. Aici, ele sunt transformate în fibre şi astfel vor ajunge tricouri, cămăşi sau pantaloni.
Pe lângă peturi, românii reciclează hârtie şi deşeuri de lemn. În România există 14 fabrici care refolosesc deşeurile de carton şi maculatura.
Ţara noastră stă prost la capitolele reciclarea sticlei şi reciclarea electrocasnicelor. Pentru reciclarea sticlei nu există decât un singur centru, insuficient de altfel. În privinţa reciclării electrocasnicelor, situaţia este şi mai proastă. Deocamdată, astfel de aparatură nu poate fi reciclată nicăieri în România, acestea putând fi exportate doar către fabricile din stăinătate.