Cele mai lichide acţiuni listate s-au depreciat, vineri, cu sub un punct procentual. Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a caracterizat printr-o volatilitate ridicată, indicii Cele mai lichide acţiuni listate s-au depreciat, vineri, cu sub un punct procentual.
Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a caracterizat printr-o volatilitate ridicată, indicii înregistrând, pe parcurs, tendinţa de a reveni pe creştere. Deşi bilanţul zilei indică noi scăderi pentru piaţa autohtonă de capital, acestea nu au mai avut amploarea şi forţa celor anterioare.
Acţiunile celor mai lichide companii listate au pierdut, în medie, 0,97%, indicele compozit al Bursei s-a depreciat cu 1,13%, în timp ce titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au scăzut, în medie, cu 0,52%. Valoarea schimburilor perfectate a depăşit 85 milioane de lei (26,1 milioane de euro). Analiştii spun că amplitudinea corecţiilor s-a redus datorită intrării în piaţă a investitorilor străini.
"Piaţa a stagnat în ultima şedinţă a săptămânii. Cel mai important este faptul că s-a oprit din amplitudinea scăderilor. În debutul şedinţei, cotaţiile acţiunilor au crescut, odată cu pieţele europene, pentru ca la final să înregistreze uşoare deprecieri. Acesta este un semnal de modificare a tendinţei de depreciere a pieţei de la Bucureşti.
La ora închiderii şedinţei la BVB, şi pieţele europene înregistrau scăderi uşoare, de 0,1-0,2%", a declarat, pentru NewsIn, Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities. Tranzacţii speciale de 3,8 milioane de lei cu acţiuni SIF Trei pachete de acţiuni aparţinând SIF Banat Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au făcut, vineri, obiectul a trei tranzacţii speciale, încheiate peste preţul de închidere a zilei. Astfel, în timp ce ultima cotaţie pentru acţiunile SIF1 a fost, vineri, de 3,5500