Astazi, femeile se implica in afaceri intr-o proportie covarsitoare fata de ultimii ani, schimband regulile jocului. Totusi, ascensiunea acestora in mediul business nu este deloc usoara nici in Statele Unite si nici in Marea Britanie, informeaza BBCNews.
In Statele Unite, aproximativ jumatate din companiile private americane sunt detinute de femei. Companiile feminine creeaza constant job-uri si angajeaza mai multe persoane decat primele 500 de companii de top luate impreuna. In Marea Britanie, peste 600.000 de femei activeaza in antreprenoriat, aducand statului englez aproximativ 130 miliarde de lire sterline.
Motivatile care stau la baza intrarii femeilor in afaceri sunt foarte diferite de cele ale barbatilor, potrivit declaratiilor lui Margaret Heffeman, scriitor si antreprenor: ”Aceste femei sunt in cautarea unui loc unde isi pot dovedi calitatile. Pentru aceasta, majoritatea sunt dispuse sa isi asume un risc mai mare in cariera decat barbatii”.
Heffeman precizeaza ca aceasta nu se intampla datorita prostiei si inconstientei, ci mai degraba datorita disperarii: “De multe ori, femeile nu vad alte oportunitati, alte modalitati de a gasi un job, un anumit mod de a lucra care sa li se potriveasca”.
Femeile antreprenor isi dezvolta un stil propriu de a conduce. Acest stil nou de management nu are nimic din notiunile predefinite de competitie dura, agresivitate si leadership, sustine Heffeman. Pentru femeia antreprenor, organizarea, empatia si managementul relational reprezinta atuuri in conducerea unei companii.
Chey Garland, CEO al Garland Call Centres, o companie cu venituri anuale de peste 43 milioane de lire sterline, mizeaza pe managementul feminin. Compania dispunde de peste 3.000 de angajati in cele opt unitati call-center localizate in Hartlepool, Stockton si Middlesbrough.
Garland Call Centres ofera servicii back-office