Agresiunile impotriva minoritatilor de orice fel, rasial, social, cultural sau sexual, continua sa nu fie pedepsite de lege. Asa arata un raport al organizatiei neguvernamentale Human Rights First, consultat de Radio Total, raport care pune accentul pe faptul ca astfel de violente nu sunt suficient explicate de codurile penale ale tarilor europene.
Raportul arata ca numarul actelor de intoleranta a crescut anul trecut in Franta, Marea Britanie, Germania, Ucraina sau Rusia comparativ cu anul precedent. Specialistii precizeaza ca multe dintre tarile membe ale OSCE nu au adoptat inca legi care sa pedepseasca explicit homofobia sau xenofobia.
Studiul pozitioneaza Romania alaturi de alte tari care nu au adoptat o legislatie care sa pedepseasca explicit intoleranta rasiala sau homofobia: Albania, Bulgaria, Cipru, Turcia, Serbia sau Muntenegru.
Legile care prevad pedepse pentru manifestarile antisemite, homofobe sau antimusulmane nu sunt aplicate in multe tari, decat in cazul celor mai grave incalcari ale acestora.
In raport se mai subliniaza si faptul ca in multe sisteme judiciare penale nu se cerceteaza si nici nu se cere judecarea acestor cazuri de intoleranta. Mai mult, masurile aplicate de guverne pentru a limita manifestarile de rasism si antisemitism tradeaza de multe ori delasarea, indiferenta, politizarea sau chiar prejudecatile care au generat acte de intoleranta. Agresiunile impotriva minoritatilor de orice fel, rasial, social, cultural sau sexual, continua sa nu fie pedepsite de lege. Asa arata un raport al organizatiei neguvernamentale Human Rights First, consultat de Radio Total, raport care pune accentul pe faptul ca astfel de violente nu sunt suficient explicate de codurile penale ale tarilor europene.
Raportul arata ca numarul actelor de intoleranta a crescut anul trecut in Franta, Marea Britanie,