Reprezentanţi ai presei din România vor participa pentru prima dată la un program de instruire organizat de centrul condus de Rosalynn Carter. Soţia fostului preşedinte al SUA conduce Carter Center Mintal Health, instituţie care se ocupă de persoanele cu deficienţe psihice. Jurnaliştii invitaţi aici vor învăţa cum să organizeze cursuri despre reflectarea mai corectă în presă a situaţiei bolnavilor mintal.
Cea de-a 11-a ediţie a seminarului Rosalynn Carter Fellowships for Mintal Health Journalism are drept participanţi 10 jurnalişti: şase americani, doi români şi doi sud-africani. Americanii vor primi burse de 10.000 de dolari, cu scopul de a studia o problemă specifică din domeniu şi pentru a-şi informa publicul, timp de un an, despre aceasta. Românii, care vor beneficia de burse definite drept „comparabile”, au ca sarcină elaborarea unei programe şi strângerea de materiale care pot fi folosite la cursuri.
Rosalynn Carter este de părere că un jurnalist bine informat poate schimba perspectiva cititorului, înlesnindu-i accesul la chestiuni punctuale care privesc sănătatea mintală. Ziariştii participanţi la program (românii sunt cei dintâi est-europeni acceptaţi la training) se vor reuni în Atlanta, Georgia, cu doamna Carter şi alţi oficiali ai instituţiilor implicate în proiect, între 17 şi 19 septembrie. Proiectele jurnaliştilor, inspirate de acest curs de pregătire, au obţinut distincţii din partea asociaţiilor din aria sănătăţii şi două nominalizări la Premiul Pulitzer. (D.P.)
Reprezentanţi ai presei din România vor participa pentru prima dată la un program de instruire organizat de centrul condus de Rosalynn Carter. Soţia fostului preşedinte al SUA conduce Carter Center Mintal Health, instituţie care se ocupă de persoanele cu deficienţe psihice. Jurnaliştii invitaţi aici vor învăţa cum să organizeze cursuri despre reflectarea mai corectă în pres