Cercetările efectuate în ultimii ani au scos la iveală faptul că oamenii mănâncă mult şi în general carne, iar cei care sunt vegetarieni se otrăvesc cu îngrăşămintele folosite la
Cercetările efectuate în ultimii ani au scos la iveală faptul că oamenii mănâncă mult şi în general carne, iar cei care sunt vegetarieni se otrăvesc cu îngrăşămintele folosite la creşterea plantelor
Ultimele statistici arată că oamenii care se hrănesc mai ales cu plante sunt mai slabi, au tenul mai curat şi au un randament intelectual aparent mai mare. Medicii spun însă că, pe termen lung, lipsa proteinelor din alimentaţie provoacă boli grave, ce pot apărea oriunde în organism.
Când spunem "vegetarieni" ne referim la oamenii care nu mănâncă niciodată carne, ouă sau produse lactate. Dar, în realitate, rareori persoanele înregimentate acestui stil de viaţă sunt chiar atât de exclusive.
Cei mai mulţi vegetarieni acceptă să consume ouă şi produse din lapte, iar unii acceptă chiar şi carnea de peşte sau fructele de mare. Conform unui studiu publicat recent de revista "Nature", aceştia din urmă sunt - de fapt - cei mai sănătoşi.
Corpului nu-i plac extremele
Există oameni care se hrănesc numai cu cereale şi fructe şi care cred sincer că omul trebuie să se hrănească precum maimuţele, ca să fie în acord cu natura corpului său animal. Dar niciunul dintre ei nu excelează ca inteligenţă. Motivul?
Lipsa proteinelor şi a grăsimilor nesaturate împiedică buna funcţionare a celulei în general şi a celei nervoase în special. În plus, plantele de azi nu mai conţin ceea ce conţineau odinioară, atât din cauza sărăcirii solurilor, cât - mai ales - din cauza chimicalelor (pesticide, îngrăşăminte) cu care sunt tratate.
Există şi ceilalţi, care se declară de la ei putere "carnivori", dar aceştia sunt de regulă obezi, suferă de ficat şi de rinichi, sau sfârşesc