La 20 de ani, Victor Mihai este iniţiatorul şi organizatorul "primei expoziţii profesionale de acvaristică", pe care o găzduieşte Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din La 20 de ani, Victor Mihai este iniţiatorul şi organizatorul "primei expoziţii profesionale de acvaristică", pe care o găzduieşte Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti.
La 7 ani, avea un acvariu de 11 litri şi-n el, nişte sifori luaţi din Piaţa Progresul. La 14, punea pe picioare un adevărat laborator în subsolul casei: avea peştişori înmulţiţi, culturi de infuzori şi ecloza Artemia, un crustaceu primitiv. La 17, câştiga primul ban adevărat, 1.000 de euro din construirea unui filtru biologic pentru un lac de grădină. La 20 de ani, cât are azi, Victor Mihai aduce peşti din Cehia, s-a specializat în manufactura de acvarii şi se află în spatele expoziţiei de acvaristică de la Muzeul Antipa.
Victor e omul premierelor, asta e clar. A adus, pentru prima dată în România, vreo 10 specii de plante de acvariu, din genuri diferite, şi vreo 50 de hibrizi de Echinodorus. Arată, în expoziţia de la Antipa, biotopuri de apă dulce, sărată şi salmastră. Are, în acvariile lui, realizate cu grijă, peşti pe care nu prea ai unde să-i vezi în România: pisica de apă dulce, şarpele de Marea Roşie sau peştele-dragon.
În încăperea Muzeului Antipa, vezi tot soiul de simbioze - dintre peştele clovn şi anemonă, dintre corali şi algele zooxante, dintre peşti şi creveţi, după cum poţi să vezi un răsărit în apă sau instalaţii de dioxid de carbon, ca să ai plante frumoase în acvariu. Hotărât lucru, pentru Victor, acvaristica nu este un moft de puşti. E un domeniu foarte serios, în care şi-a propus să se dezvolte şi să inoveze.
Vârsta, marele lui avantaj Dacă-l judeci după vârstă, faci greşeala vieţii tale. Aşa că atunci când îţi spune că vrea să d