Mircea Hava a subliniat ca este foarte important ca autoritatile locale sint implicate in licitatie, pentru a nu se ajunge in situatii in care activitatea sa se desfasoare cu dificultate, asa cum s-a intimplat in cazul programului SAMTID, cum este important si faptul ca Executivul a investit deja trei milioane de euro in proiectul tehnic, ceea ce reprezinta o garantie ca finantarea sa nu se va
pierde, asa cum s-a intimplat in cazul proiectului referitor la reabilitarea drumului judetean Aiud-Buru.
Intirziere
Primarul municipiului Alba Iulia nu a ascuns faptul ca lucrarile ar fi trebuit deja sa inceapa in aceasta perioada si ca intreaga derulare a procedurilor de finantare este intirziata, din cauza restructurarii ministeriale, dar, cu toate acestea, el s-a declarat increzator ca licitatia va fi organizata in timp util si ca se va putea trece la treaba.
O garantie in plus este si ca exista Hotarire de Guvern pentru acest proiect. Guvernul a desemnat ca proiectant-consultant firma Romproiect, care lucreaza in subantrepriza cu firma unui arhitect local, cu care a mai colaborat si in alte proiecte.
Canalizare in toata Cetatea istorica
Mircea Hava a mentionat ca aproximativ trei milioane de euro din suma totala se vor investi in finalizarea lucrarilor la canalizare. Canalizarea din Cetatea istorica a “inghitit” deja un milion de euro, din fonduri Phare, insa pe masura ce s-a lucrat s-au descoperit noi probleme.
Intre acestea se afla surpari pe anumite portiuni, dar si refacerea colectoarelor, prioritar fiind cel de linga Poarta I.
Restul banilor vor fi investiti in refaceri si amenajari, de la cai de acces, la iluminat si mobilier urban. Zidurile vor fi reparate acolo unde sint distruse, iar aleile vor fi pavate cu piatra. Mircea Hava a subliniat ca este foarte import