Municipalitatea sibiana si Fundatia Culturala INFOROM fac un apel disperat, prin care cer tuturor sibienilor si turistilor sa nu mai distruga unele din cele mai de efect statui din oras, Hermann-ii. Din nefericire, doar una din cele noua statui a scapat nevatamata, „Hermann tamaduitorul", restul fiind cel putin partial distruse.
Dupa ce le-a rupt cite un deget, unii sibieni au facut o distractie din a distruge accesoriile sau chiar a arunca de la etaj statuile.
Aruncat de la etaj
Incredibil de la adevarat! Doi tineri, unul din Brasov, altul din Sibiu, cu virste intre 18 si 20 de ani, au fost prinsi de politistii comunitari, dupa ce l-au aruncat de la etaj pe „Hermann menestrel". Cei doi s-au ales cu amenda maxima, de 1.000 de lei, unul dintre ei contestind amenda.
Conform politiei comunitare, cei doi tineri erau beti in momentul in care s-au luat la trinta cu artistul de .. ghips. Prima data l-au lasat fara flaut, iar menestrelul nu ne-a mai putut (in)cinta. In cele din urma, „Hermann menestrel" a ramas fara miini si cu coastele si picioarele fisurate, zacind acum la subsolul fostei primarii.
„Hermann menestrel medieval" s-a intilnit cu turistii in fata Turnului Dulgherilor, in dreptul pintenului de zidarie al drumului de straja si in vecinatatea intrarii principale a Filarmonicii din Sibiu, insotit de instrumentul sau (flaut), reprezentind dezvoltarea artelor spectacolului in Sibiu.
Hoti de carti
„Hermann student. sec. XVIII", surprins in mers catre scoala, a fost jefuit si el, raminind fara cartea din miinile sale. Statuia ilustra accesul la educatie al sibienilor, in urbe si in strainatate, amplasat pe str. Alexandru Odobescu, linga intrarea la Colegiul Brukenthal din Piata Huet, important lacas de invatamint protestant din Sibiu, actualmente un liceu de frunte al orasului.
Pas