Capital Alliance a inceput procedurile pentru a intra pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) si in sistemul pensiilor facultative (pilonul III), a informat, miercuri, compania.
Compania nou formata se va numi Capital Alliance Private Pensions si are ca obiectiv initial intermedierea pensiilor private obligatorii (pilonul II), in contextul in care pe acest pilon, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii (CSSPP), a autorizat, pana in prezent, 27 de societati de brokeraj.
"Saptamana aceasta vom depune la CSSPP documentatia necesara pentru autorizare. Pana acum nu am incheiat nici un contract cu vreo companie care va activa pe pilonul II, insa intentionam sa colaboram cu toti asiguratorii din domeniu.
a
Capital Alliance Private Pensions va demara activitatea de marketing pe pilonul III si pe pilonul II in acelasi timp, ultimul fiind insa prioritar", a anuntat directorul general al grupului Capital Alliance, Cristian Anghel.
Grupul de companii Capital Alliance, infiintat in anul 1999, cu capital integral privat, face parte din doua retele de brokeri: Globex International si WBN - Worldwide Broker Network, oferind consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor, reasigurarilor si pensiilor private.
CSSPP a acordat autorizatie de constituire pe pilonul II a 12 societati din 14, precum ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA si BCR Administrare Fond de Pensii.
Participantii vor adera la un fond de pensii obligatorii, proces ce va incepe pe 17 septembrie si va dura p