Imobilul, evaluat la câteva milioane de euro, a fost pe cale să fie scos la licitaţie pentru o datorie de 200.000 de euro. O decizie judecătorească a suspendat deocamdată procedura de executare silită, însă în aerul din Râmnicu Vâlcea persistă mirosul de interes imobiliar pentru clădirea statului.
VÂLCEA. De câteva zile, ochii opiniei publice din Râmnicu Vâlcea au fost îndreptaţi către clădirea Casei Tineretului din cartierul Ostroveni, administrată în prezent de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret (FJT) Vâlcea. Pentru datorii înregistrate faţă de bugetul statului în valoare totală de aproape 200.000 de euro, imobilul situat în cartierul Ostroveni era cât pe ce să fie scos la licitaţie publică pentru ca restanţele să fie recuperate, în condiţiile în care se ştie că un bun imobil al statului nu poate fi înstrăinat.
Expertiza efectuată chiar de specialiştii Finanţelor Publice vâlcene mai relevă faptul că valoarea totală a clădirii este de aproape 2,6 milioane de euro. Cu toate acestea, pe 17 august, DGFP anunţa licitaţia publică pentru vânzarea imobilului din Ostroveni. Atacată în instanţă de conducerea FJT Vâlcea, în speţă directorul instituţiei, Ovidiu Udrescu, decizia de executare silită prin scoatere la licitaţie a patrimoniului fundaţiei a fost suspendată la începutul acestei săptămâni de Curtea de Apel din Bucureşti, urmând ca judecarea cauzei pe fond să se facă în luna septembrie. Între timp, conducerea FJT ridică un semn de întrebare asupra deciziei de a vinde întreg patrimoniul, în condiţiile în care aplicarea acestei măsuri numai asupra bunurilor mobile ar fi acoperit creanţele către stat. „Eu cred că situaţia nu poate continua în acest fel pentru că este vorba de o proprietate a statului ce se intenţionează a fi scoasă la vânzare. Eventual, puteau institui popriri pe conturile Fundaţiei. Altă variantă ar fi valorificarea bunurilor mobile ce ar