Fara o pregatire prealabila, protestul pentru centura ocolitoare nu a reusit sa fie o actiune rasunatoare, dar nici nu ar putea fi ignorat. Mai putini decit jurnalistii, protestatarii au fost totusi categorici.
"Locuitorii sufera foarte mult, pe arterele principale, din cauza acestor masini care distrug sosele, trepidatiile distrug casele, preferam sa mergem pe jos", spunea o sibianca, in fata camerelor de televiziune. „Este ingrozitor. Inadmisibil, mai ales ca Sibiul este un oras foarte mare", s-a plins un alt participant. „Asta este cel mai aglomerat traseu din toata tara.
Sibiul este supraaglomerat, extrem de solicitat din punct de vedere al transportului international si urban", a apreciat Lucian Nadiu, un fost consilier local, care s-a alaturat protestului.
Trimisi acasa
Dupa aproximativ un sfert de ora, jandarmii si politistii le-au cerut oamenilor sa „fluidizeze" trotuarul. „Va rugam foarte mult sa permiteti accesul. V-ati atins scopul, presa este aici", le-a spus participantilor la protest comisarul Ion Sandru, seful sectiei de politie Hipodrom. „Nu li s-a cerut sa plece.
Li s-a explicat ca pentru a desfasura o astfel de manifestare e nevoie de autorizatie din partea autoritatilor", este punctul de vedere al comisarului Liviu Macavei, seful politiei municipiului Sibiu, care adauga ca nu au existat probleme in timpul protestului.
Taranisti si fosti taranisti
Oficialitatile nu s-au inghesuit sa-i sustina pe cei care i-au votat, iar PLD si PNTCD au fost singurele partide ai caror reprezentanti s-au alaturat adunarii.
Presedinta taranistilor sibieni, Minerva Grama, s-a declarat dezamagita de participarea redusa la mitingul de la intrarea in oras, insa a anuntat ca intentioneaza sa d