Jurilovca este cea mai sud-estică localitate din Romănia şi, de la 1 ianuarie 2007, din intreaga Uniune Europeană. Aici, chiar pe malul lacului Razelm, "la umbra stufului", funcţionează de căţiva ani o fabrică ultramodernă de preparate şi conserve din peşte.
Jurilovca este cea mai sud-estică localitate din Romănia şi, de la 1 ianuarie 2007, din intreaga Uniune Europeană. Aici, chiar pe malul lacului Razelm, "la umbra stufului", funcţionează de căţiva ani o fabrică ultramodernă de preparate şi conserve din peşte. Este singura fabrică de acest profil din Romănia, după ce toate cele cinci mari unităţi existente inainte de 1990 şi-au inchis, rănd pe rănd, porţile. Locuitorii comunei Jurilovca se măndresc cu "fabrica lor", cu produsele din peşte realizate aici şi sunt mulţumiţi că au unde să muncească şi să căştige un ban.
Pănă la sfărşitul anilor â90, in Romănia existau cinci fabrici mari de conserve şi preparate din peşte, la Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Bucureşti, care asigurau intregul consum intern şi furnizau mari cantităţi la export. La Jurilovca exista doar o secţie veche de prelucrare a peştelui, mai exact de porţionare şi congelare. Rănd pe rănd, cele cinci fabrici au fost inchise, majoritatea intrănd in faliment. La Caracal, un investitor care, după Revoluţie, a preluat fabrica de conserve de legume, a deschis şi o linie de conserve de peşte, incercănd să profite de golul creat pe piaţă prin dispariţia foştilor producători, dar nu a reuşit s-o facă rentabilă şi la scurt timp a inchis-o.
La răndul ei, flota de pescuit oceanic, cu cele 40 de nave care aprovizionau fabricile de conserve, a dispărut după 1990. Nu au supravieţuit nici măcar navele, moderne la acea dată, care aveau la bord linii tehnologice de prelucrare şi conservare, adevărate fabrici plutitoare de conserve şi preparate din peşte. Est