Cu prilejul sarbatoririi a 126 de ani de la infiintarea, prin decret regal, a muzeului si bibliotecii la Braila, Muzeul Brailei a organizat un indedit vernisaj si lansarea celui de-al doilea volum, editie anastatica, a "Analelor Brailei".
Pe simezele Muzeului au fost expuse citeva exemplare din ziarul "Resboiul", tiparit in 1877. In numerele oferite publicului se poate remarca acuratetea cu care sint reflectate evenimentele, cu care e tratat adversarul, felul decent in care se tratau evenimente politice si sociale, model care seamana ca doua picaturi de apa cu ce se intimpla astazi, a spus directorul Muzeului Brailei, dr. Ionel Candea. Vernisajul a urmarit sa evidentieze momentul proclamarii independentei de stat a Romaniei, in care Braila a jucat un rol foarte important, de la care au trecut 130 de ani. "Putine sint popoarele care privesc cu atita indiferenta, ca sa nu spun mai mult, catre elementele esentiale din viata lor, cum ar fi momentul cistigarii independentei de stat a Romaniei. E momentul in care noi, romanii, am capatat egala indreptatire de a vorbi in Europa, ca urmare a unui act politic si apoi militar major. M-am oprit asupra momentului dobindirii independentei pentru ca Braila a jucat atunci un rol exceptional. De aceea am considerat ca pentru momentul nostru de sarbatoare sa prezentam o marturie exceptionala. Citeva ziare exceptionale, achizitionate in ultima saptamina, care reflecta razboiul", a spus dr. Ionel Cindea.
Cu aceeasi ocazie, s-a lansat al doilea volum al "Analelor Brailei", editie anastatica, un proiect cultural asumat de Muzeul Brailei imediat dupa 1989. Volumul I al "Analelor Brailei" care cuprinde editiile din anii 1929 si 1930 s-a lansat in 2006. Volumul II cuprinde publicatiile aparute in anii 1931 - 1933, iar gata de tipar este si volumul III, care cuprinde publicatiile editate intre anii 1934 - 1940. "Analele