Terenurile si activele companiei clujene Sticla Turda au fost scoase la licitatie publica cu strigare de catre actionarii acesteia. Tranzactia se anunta deja a fi foarte interesanta, in ciuda faptului ca, la acest moment, a fost cumparat numai un caiet de sarcini, de catre o companie vecina, St. Gobain. Licitatia va lua in discutie o suprafata de teren de aproape 12 hectare "amplasate la un kilometru de centrul orasului Turda, si la 500 de metri de Autostrada Transilvania, dotat cu toate utilitatile, si chiar cu acces la unele mai speciale, cum sunt buncare de depozitare, sau magistrala de gaz a Transilvaniei", a explicat Traian Rusan, directorul general al fabricii si administrator special pe durata reorganizarii. El a declarat ca pentru valorificarea acestui patrimoniu, actionarii sunt deschisi la orice fel de propuneri, de la achizitionarea cu tot cu angajati si activitati, pana la vanzarea pe bucati.
"Sunt foarte multe cladiri, structura lor de rezistenta este in stare foarte buna, insa partea exterioara trebuie total refacuta", a declarat Rusan. El a explicat ca prin valoarea arhitectonica a unora dintre cladiri, cum e sediul administrativ, construit in stil neorealist, sau a clubului in stil brancovenesc, construit in 1934, amplasamentul are potential de a fi exploatat turistic. "Se poate face un circuit turistic similar celor din California, unde vizitatorul fabricii urmareste tot procesul de productie, iar la iesire isi cumpara obiectul care a fost produs sub ochii lui", a afirmat Rusan.
Terenurile si activele companiei clujene Sticla Turda au fost scoase la licitatie publica cu strigare de catre actionarii acesteia. Tranzactia se anunta deja a fi foarte interesanta, in ciuda faptului ca, la acest moment, a fost cumparat numai un caiet de sarcini, de catre o companie vecina, St. Gobain. Licitatia va lua in discutie o suprafata de teren de aproape