Chiar dacă vor întâlni echipe puternice la acest turneu final, tricolorii sunt pregătiţi să facă o figură frumoasă şi vor să se claseze pe locul trei în grupă.
Grupa C, din care face parte reprezentativa ţării noastre la Cupa Mondială din Franţa (7 septembrie - 20 octombrie), este considerată cea mai puternică, România având adversare de temut precum Noua Zeelandă, Italia, Scoţia şi Portugalia. Grupa din care fac parte „stejarii“ este urmată, din punct de vedere al „parităţii“, de Grupa D, în care se înfruntă Franţa, Irlanda, Argentina, Georgia şi Namibia. Şi asta pentru că ambele grupe sunt singurele în care apar câte trei formaţii din top 10 al clasamentului mondial alcătuit de IRB. Criteriul după care au fost evaluate grupele a fost locul ocupat în clasamentul mondial de echipele care le compun. Acesta reflectă valoarea de moment şi forţa de a câştiga sau nu un meci.
Iată componenţa grupelor Cupei Mondiale şi clasamentul mondial al fiecărei echipe la ultima sa ajustare: Grupa A - Africa de Sud (locul 4 mondial), Anglia (locul 7), Samoa (locul 11), SUA (locul 15), Tonga (locul 14); Grupa B - Australia (locul 2), Ţara Galilor (locul 8), Fiji (locul 12), Canada (locul 13), Japonia (locul 18); Grupa C - Noua Zeelandă (locul 1), Italia (locul 9), Scoţia (locul 10), România (locul 16), Portugalia (locul 21); Grupa D - Franţa (locul 3), Argentina (locul 5), Irlanda (locul 6), Georgia (locul 17), Namibia (locul 25).
„Stejarii“, la CM
România a plecat la drum spre CM cu un lot de 50 de jucători, din care au rămas 30. Au fost 12 meciuri de calificare, decisivul cu Spania, la Madrid, iar la CM vom juca patru partide. „Stejarii“ au parte de 49 de zile de cantonament, iar veteranul Romeo Gontineac (71 de selecţii) merge la a patra Cupă Mondială. Cătălin Fercu are 20 de ani şi este cel mai tânăr component al naţionalei, la polul opus aflându