Abuzurile de băuturi răcoritoare pot duce la deteriorarea sănătăţii, victimele cele mai expuse fiind copiii. După o jumătate de oră de la consumul unui pahar cu suc, micuţii trebuie să
Abuzurile de băuturi răcoritoare pot duce la deteriorarea sănătăţii, victimele cele mai expuse fiind copiii. După o jumătate de oră de la consumul unui pahar cu suc, micuţii trebuie să se spele pe dinţi
Zilele toride din această vară au crescut consumul de băuturi răcoritoare de tot felul, care se găsesc în comerţ. Frumos ambalate, sucurile pot ascunde taine care afectează sănătatea, dacă sunt consumate în mod constant.
Savurăm prea des sucuri, băuturi energizante, bere şi uităm că niciuna dintre aceste licori nu face bine organismului aşa cum face apa. Dar ce pierdem şi ce avem de câştigat din acest "război" al sucurilor cu banala apă?
"Apa este un element indispensabil vieţii. Pentru unul din şase oameni, din întreaga lume, accesul la apa potabilă este o adevărată problemă existenţială, iar pentru de două ori mai mulţi oameni, serviciile de salubrizare sunt un beneficiu inexistent. Din 1970 şi până acum am pierdut 40% din rezervele de apă potabilă şi nici măcar nu ne-am dat seama.
În anul 1990 s-a înregistrat o scădere a procentului populaţiei lipsite de apă cu 2% şi o scădere a procentului populaţiei lipsite de serviciile de salubrizare cu 5%. Cu toată această scădere, numărul consumatorilor lipsiţi de acest bun se află într-o continuă creştere (peste 60 milioane de persoane), din cauza urbanizării.
Drepturile omului prevăd necesitatea ca nimeni să nu fie exclus de la beneficiul apei, mai ales pe motive de sărăcie. Pentru satisfacerea necesităţilor de bază, orice persoană are nevoie de accesul zilnic la cel puţin 20 de litri de apă.
Este o realitate faptul că serviciile rurale de apă potabilă sunt cu mult în urma celor urbane. În timp