Conducerea PSD e pe cale să aducă o mutaţie substanţială in ceea ce s-ar putea numi Rolul munţilor in glorioasa Istorie a neamului
Munţii - zic manualele noastre de istorie pentru cei mulţi - erau spaţiul in care se retrăgeau moldo-valahii cănd se iveau, la hotare, hoardele turceşti sau tătărăşti. Lăsau in urmă case, holde, drumuri. Nu era nici o pagubă. Casele erau din chirpici, romănii ridicănd in lut acolo unde alţii ridicau in piatră, holdele aveau să fie la fel de bogate şi la anul, iar drumurile, de ţărănă fiind, reuşeau să-i impotmolească deplin pe năvălitori.
Conducerea PSD e pe cale să aducă o mutaţie substanţială in ceea ce s-ar putea numi Rolul munţilor in glorioasa Istorie a neamului. Munţii sunt in continuare loc de retragere. Departe de duşmanul politic. Numai că liderii PSD nu se retrag in munţi pentru a se apăra, ci pentru a lua hotărări spectaculoase.
O asemenea hotărăre a fost cea de pe 14 august 2007, de la Bran: de a depune, la inceput de sesiune parlamentară, o Moţiune de cenzură.
Anunţul, asumat de Mircea Geoană, cum se cuvine la un partid cu pretenţia de a avea un Lider, n-a prea surprins.
Din căte se ştie, PSD sprijină in Parlament Guvernul Tăriceanu. Il sprijină insă pe şest, declarănd sus şi tare că a fost şi este o formaţiune de Opoziţie. Cum insă adversarii politici - PD şi PLD - dau din gură pe toate drumurile că PSD e in cărdăşie cu PNL (şi nu din motive de principii, ci de ciudă că nu sunt ele in cărdăşie), din cănd in cănd liderii PSD pun la cale un gest menit a arăta că formaţiunea nu e in negustorie cu PNL.
Pe vremea regimului comunist, se intălneau cazuri de şefi care trăiau cu căte o subordonată. Ca să nu se prindă membrii colectivului, dar mai ales membrii familiei, din cănd in cănd, cei doi puneau la cale un conflict. Fie că el o sancţiona aspru (avănd grijă după