Aproximativ 100 de biciclişti echipaţi de munte şi câteva zeci de parapantişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate au urcat în week-end-ul trecut în staţiunea montană Parâng din Valea Jiului pentru competiţia anuală intitulată Drop’n Roll. Competiţia îi adună an de an pe cei mai buni, premiile nefiind miza pentru care se adună curajoşii, care îşi amenajează singuri traseele, ci plăcerea de a demonstra că au cel mai performant echipament şi cea mai spectaculoasă evoluţie.
Parângul - cel mai bun traseu Toţi cei care au urcat la sfârşitul săptămânii trecute în Parâng au recunoscut că aici au găsit cea mai bună amenajare pentru concurs din întreaga ţară şi au comparat traseul de aproximativ doi kilometri, cu pante abrupte şi obstacole, cu cele din străinătate. „Este atât de bun şi de bine amenajat, fără pietre şi în zone extrem de dificile, care alternează cu cele pe iarbă, încât aşa ceva am văzut numai la competiţiile din afara ţării. Este cel mai bun din ţară. Aşa ceva am mai văzut pe Valea Prahovei, dar nu se compară, poate numai cu cele din Bulgaria sau Austria“, a spus Popică, unul dintre participanţii la competiţia din Parâng. Pe traseul din Valea Jiului s-au înscris în concurs biciclişti şi parapantişti din Cluj, Sighişoara, Sibiu, Bucureşti, Braşov, Oradea, Azuga, Miercurea Ciuc, Haţeg, Pucioasa, Târgu Mureş, Bistriţa, Sinaia, Baia Mare, Bulgaria, Italia, Austria, Ungaria şi Ucraina. Limba oficială, chiar şi între români, a fost engleza şi singurul lucru care a contat pentru cei înscrişi în concurs a fost bicicleta sau parapanta, echipate după ultimele standarde.
Costuri echivalente unei maşini Pentru a putea să faci parte din grupul cicliştilor ai nevoie de investiţii costisitoare şi mulţi au afirmat că puteau să-şi cumpere maşini bune la preţul echipamentului, dar „numai aşa poţi fi competitiv“. Importantă e marca echipamentului, a bicicletei,